Avbrott i vardagen.

Avbrott i vardagen.

posted in: Mina Äventyr | 0

Ja nu bär det iväg på en korttripp till solen i Spanien. Sitter och inväntar avreseklockslaget som i skrivande stund är två timmar bort. Det blir bil till Oslo och flyg från Gardemoen. det var ett par år sedan nu som jag lämnade det ”mångkulturella”  gamla Svedala så det skall bli så skönt. Packningen blir minimal, endast handbagage så man slipper invänta borttappade resväskor som hamnat i Haiti eller någon annan avlägsen plats i världen.

Förrförra resan när jag reste hem från Dominikanska republiken tog det 3 veckor innan min ena resväska dök upp med taxi till min adress. Den hade tagit en omväg via Canada, där den tog en paus på några veckor. Slutet gott med den väskan som tur var. Den var proppad med dyr kommunikationsutrustning som jag bytt till mig genom att jobba lite extra over there.

Ok. efter 3.5 timmar i luften har jag äntligen kommit på plats vid Medelhavets strand i ett soligt  och varmt  paradis. En dag har gått och jag har haft en dag till att fundera över varför jag tycker jag att jag kommit till ett paradis. Jo, det det är klart att värmen, solen gör sitt till efter en riktigt taskig vår hemma. Men det är även en annan känsla som kommer in och den är att man på något sätt tas emot av människor här på ett mer öppet och positivt sätt. Jag vet inte vad det beror på men man känner sig mer välbemött på något vis. Kanske det beror på  att ”nordbor” är lite djupfrysta i själen på grund av klimatet. Jag menar, här skiner solen mer än det regnar, Här kan man dansa på gatorna året runt och här pratar man med sina grannar.

En av mina många x-fruar ( ja dom är några stycken) som var  från ett soligt och varmt land skrev i ett brev hem till sin mor att Svenskarna är som ormar, dom försvinner under marken på hösten och kommer fram till våren när solen börjar värma. Ja och bättre kan väl inte inverkan av sol och värme beskrivas.

Nu är det natt och jag längtar efter en ny dag med nya intryck som jag på bästa sätt skall försöka förmedla. Tills dess önskar jag er, mina vänner  Buenas noches

Skriv ett Meddelande